Els nostres gegants


Els nostres gegants van ser batejats a la festa Major de Sant Antoni (gener de l'any 2000). Són obra del mestre escultor Ramon Aumedes, construïts als tallers de Garnollers "Sarandaca".L'avi Felip


Té un pes de 34Kg i una alçada 3,5m


L'avi Felip va néixer el 1909, a Cal Broc, per això de jove se'l coneixia com en "Felip de Cal Broc". De família de ferrers, va passar la seva infància a la ferreria del seu pare a la plaça de la Vila (aquesta va estar funcionant fins a finals dels 90). 
De jove però, va marxar de casa per guanyar-se la vida: vaquer, pagès, jardiner, traginer... L'enyorança del seu poble i els seus éssers estimats, van fer-lo tornar. I va casar-se amb la Maria, la filla petita de Can Fano amb qui va tenir tres fills...
Va dedicar la vida a la gent que estimava, la feina, el nostre poble, i la senyera... Però sobretot no va deixar mai de cantar. Arreu on va anar, va cantar i n'estava ben cofoi (en els seus viatges havia conegut Carlos Gardel, Josep Guardiola entre d'altres grans cantants).
Els veïns el podien sentir cantar ja de bon matí... Però sobretot amb la seva Coral Lo Rossinyol! Va cantar més de 50 anys i així li van reconèixer des de L'agrupació de Cors de Clavé...

Destacava la seva presència afable, alt i prim, sempre ben arreglat, amb boina o barretina, faixa, una frondosa barba, pipa, i el seu bastó: no passava mai desapercebut... Ni ell que ho pretenia: sempre tenia una paraula amable, agradable i alegre per a tothom. Així és com el poble el coneixia i el recorda: "L'avi Felip". 

Va representar sempre el seu estimat poble, Sant Antoni de Vilamajor, i des del l'any 2000 ho segueix fent amb la figura de gegant..Pepeta "La Bugadera"

Té un pes de 31Kg i una alçada 3,4m

Obra de l'escultor Ramón Aumedes, al Taller Sarandaca.

A la història del nostre poble hi figura un fet molt important, que va ocórrer l'any 1910, quan l'ajuntament va decidir que era molt necessari construir un safareig públic, un safareig per a tothom.  La construcció d'aquest safareig va ser com la revolució, molt pocs pobles en tenien i això era un orgull. Es va convertir en un espai de reunió per les dones que, rentaven dretes, amb aigua corrent. Alhora també esdevingué un espai  d'alliberament de les seves tasques dins la llar. Allà les dones parlaven i establien vincles i relacions socials.

Amb la nostra Geganta, Pepeta "La Bugadera “ es simbolitza aquest espai tant important per la vida de les dones de principi de segle XX, de Sant Antoni de Vilamajor, El Safareig. Alhora també volem fer un homenatge a totes dones de la nostra vila, que van contribuir d'una forma o altra cap a la construcció d'una societat més igualitària.