Reportatges‎ > ‎

Festa Major d'estiu 2014

FESTA MAJOR D'ESTIU SANT ANTONI DE VILAMAJOR


FESTA MAJOR.
En el calendari de la colla gegantera, hi ha marcat en vermell les dues Festes Majors del nostre poble.
Enguany la Festa Major d'estiu del 23 al 26 d'agost, on com cada any els gegants vàrem participar i viure molt activament.
Com ja es tradició, dijous a la tarda varem encetar la festa amb la Cercavila d'inici.
Gràcies a la bona acollida del Sarau Gegant de la Festa Major passada, diumenge al vespre en vàrem fer la segona edició.
Aquest any els grallers i timbalers de la colla iniciaren un nou acte: diumenge a les 8 del matí despertaren els veïns, a toc de "Matinades".
    

Dijous 21 d'agost del 2014 - Cercavila d’inici de Festa Major
Comença la Festa Major i els gegants fan la seva cercavila d’inici acompanyats per la colla gegantera de Sant Pere de Vilamajor, La Patufa de Llinars i la recent creada Colla Bastonera de Sant Antoni de Vilamajor, que van animar amb els seus balls i la seva energia el públic que omplia els carrers. També vam gaudir amb els balls dels Capgrossos de Llinars i dels nostres, en la seva segona actuació. Els nostres gegants varen estrenar el seu nou vall de plaça.
Hem d’agrair una vegada més la feina i l’esforç dels nostres músics que acompanyen els gegants, els capgrossos i els bastoners, sense els quals la festa no seria tan lluïda.
Aquest any com a novetat, es va encendre la Flama de la Festa que hauria de durar tots els dies de Festa Major. Un cop encesa per uns membres dels Diables de Sant Antoni de Vilamajor, l’Eriçó va fer entrega de la Flama a les autoritats i que va ser penjada al balcó per a presidir els parlaments. La Flama vol ser el símbol de la bona entesa entre les entitats del poble que fan possible que la Festa Major sigui cada dia millor.
Vàrem acabar la nit amb el sopar a la Fresca al pati de Can Perpunter.

Diumenge 24 d'agost del 2014 - Matinades

Els grallers i timbalers de la Colla de SAV acompanyats per grallers i timbalers de la colla La Força de Sant Pere i La Patufa de Llinars, es varen trobar diumenge a les 8.00 del matí per despertar els veïns a toc de "Matinades", amb una cercavila que s'inicià a l'església, i va acabar al Parc de Can Sauleda tot recorrent els carrers del centre de la nostra vila.
Tot i que aquest acte, no es va poder incloure's en el programa oficial, ja que es va acabar d'organitzar a pocs dies de l'inici de la Festa Major, hi ha haver un molt bon acolliment per part de la tothom qui varem trobar de bon matí.
Donar les gràcies als diferents col·laboradors que, a mesura que els músics recorrien els diferents carrers del nostre poble,  varen treure petits refrigeris/esmorzar per agrair el pas del les Matinades.

Diumenge 24 d'agost del 2014 - Sarau gegant

Degut a la bona acceptació que va tenir l’any passat, la colla torna a organitzar el Sarau Gegant aquesta vegada amb una mica d’aigua per a refrescar el vespre. Molts nens que seguien la cercavila s’ho van passar molt bé amb el llançament de globus, pilotes i confeti, acabant la cercavila amb torxes i balls fins arribar a plaça.
Per primera vegada la geganta Pepeta ha rebut un present molt especial, dos nens, en Marcel i l’Hug li van entregar els seus xumets que llueix tota orgullosa lligats al seu cabàs. Esperem que mica en mica altres nens s’animin i la Pepeta pugui lluir aquests presents tan estimats. No cal dir que va ser un moment molt emotiu per tots els membres de la colla.

Festa Major SAV 2014
Trobareu més fotos d'aquesta i altres trobades a Fotos de la colla gegantera del Facebook de la colla.

Enllaços: