Reportatges‎ > ‎

Festa Major estiu SAV 2016

Sant Antoni de Vilamajor, 18, 19, 20 i 21 d'agost

FESTA MAJOR D'ESTIU.

Torna a ser aquí un dels grans moments de l'any geganter: La Festa Major d'estiu.
Els quatre dies que dura la nostra festa major, la colla la vivim amb intensitat...
Comença amb un dels actes principals de la Festa Major, la cercavila d'inici, referent de tradició i cultura popular.
Diumenge matí, els grallers i timbalers, juntament amb els "Bocs" diables de Vilamajor despertaran el poble a toc de "Matinades". 
I el mateix diumenge a la tarda varem tornar a fer la cercavila animada "Sarau Gegant" que ja s'ha fet el seu lloc dins la Festa Major.

A més aquest any estrenem una nova figura: Un gegantó per a que la mainada pugui portar-lo. És un pastor jove, que vol homenatjar l'ofici de pastor, antigament molt típic en les nostres contrades.
El gegantó es diu Ton i està fet per Imatgeria Festiva Guardi.
    

Dijous 18 d'agost del 2016 - Cercavila d'inici de Festa Major

Encetem la Festa Major els gegants amb un clam de cultura popular i tradicional!
Com cada any, tenim la sort de tenir la companyia dels nostres amics i veïns de Sant Pere de Vilamajor (Colla geganters i grallers "La Força"), Llinars del Vallès (colla gegantera "La Patufa"), i la Colla Bastonera de Vilamajor.
Aquest any per primer cop, també participen els "Bocs" diables de Vilamajor, amb el seu foc.
Tot plegat fa una cercavila molt animada, ple de balls: gegants, Capgrossos, bastons i foc.ada vegada més entitats, i molta gent als carrers...
En acabar la cercavila, l'Eriçó torna a encendre la Flama de la Festa Major amb la col·laboració dels diables de Vilamajor.
Acabem la nit amb el sopar de germanor...

Festa Major Cercavila Inici
Festa Major Cercavila Inici

Festa Major Cercavila Inici
Festa Major Cercavila Inici
Diumenge 21 d'agost del 2016 - Matinades

Els nostres grallers, timbalers i membres de la colla acompanyats per grallers i timbalers de la colla "La Força" de Sant Pere i "La Patufa" de Llinars, i per primer cop acompanyats també els "Bocs" diables de Vilamajor, ens varen tornar a trobar, aquest cop a les 7.30 del matí, per despertar els veïns a toc de "Matinades". 
Donar les gràcies als col·laboradors que, a mesura que els músics recorrien els diferents carrers del nostre poble,  varen treure refrigeris/esmorzar per agrair el pas del les Matinades: La Fonda, L'Engruna, l'Esteve i la Isabel, així com a l'Angelina i en Luis.

Festa Major Matinades Festa Major Matinades

Diumenge 21 d'agost del 2016 - Sarau gegant

El Sarau gegant s'ha convertit en un dels actes de la Festa Major, més esperats per petits i grans. Caramels, confeti, globus, jocs pels més petits i balls, la colla gegantera ha fet gaudir a la gent que ens ha acompanyat.

Festa Major Sarau gegant
Festa Major Sarau gegant
Festa Major Sarau gegant
Festa Major Sarau gegant
   
Un any més, felicitar els membres de la colla per l'entrega i dedicació en la preparació i durant tota la Festa Major.
A més, agrair als amics de les colles geganteres "La Força" de Sant Pere de Vilamajor, "La Patufa" Llinars del Vallès, la colla Bastonera de Vilamajor i els "Bocs" diables de Vilamajor la seva col·laboració.
També a l'ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, i Patronat de Cultura per recolzar-nos en la nostra tasca de divulgació de l'activitat gegantera i cultura tradicional i popular.


Trobareu més fotos d'aquesta i altres trobades a Fotos de la colla gegantera del Facebook de la colla.

Enllaços: